24.7 C
Podujeva
Wednesday, June 26, 2019
Njerëzit me sytë ngjyrë kafe, mendohet se janë persona me fuqinë që të fitojnë besimin e njerëzve të tjerë. Për këtë arsye, ata kanë komunikim më të mirë dhe inspirojnë lehtë njerëzit që t’ua hapin zemrën dhe t’ua zbulojnë sekretet...
Kur një grua shtatzënë ndjen një goditje nga foshnja e saj e palindur, i riu mund të jetë duke markuar zonën e veprimit në trupin e saj dhe të eksplorojë mjedisin, sugjeron hulumtimi. Një studim i Universitetit të Londrës analizoi...
Ministri i Shëndetësisë, Uran Ismaili, ka bërë të ditur sot se kanë nisur investimet edhe në Klinikën e Gjinekologjisë në QKUK. Ai ka treguar se tashmë kjo klinikë është bërë me salla të reja të operacionit, ku janë blerë tavolina...
Kemi dëgjuar të thonë se mëngjesi është ushqimi më i rëndësishëm i ditës. Por a e dini pse? PodujevaPRESS sot do të ndaj disa informacione të vlefshme rreth kësaj teme, për t’ju ndihmuar që të kuptoni rëndësinë e mëngjesit dhe...
Ne përdorim shumë gjëra në shtëpi çdo ditë, për qëllime të ndryshme. Shumica e njerëzve i përdorin ato ashtu si u këshillohet, pa e ditur në fakt të vërtetën mbrapa tyre. Edhe gjërat më të dyshimta mund të përmbajnë komponentë...
Nëse jeni person që i shmangeni karbohidrateve ose të gjitha yndyrave, një grup të ushqimeve të cilat përmbajnë edhe proteina, me siguri që do të keni edhe problem shëndetësore. Në vitet e fundit marrja e proteinave është bërë e rëndësishme,...
Dridhjet në duar mund të jetë me të vërtetë një shenjë e problemeve të zemrës dhe lidhet me shumë sëmundje të tjera. “Gjembat” janë më shpesh rezultat i presionit në enën e gjakut ose nervore, gjë që e bën gjakun...
Në një hulumtim, pacientëve të cilëve u është ngadalësuar transporti i materieve nga organet e tretjes në zorrë, u janë dhënë racione të temperaturave të ndryshme.  Temperatura e ujit mund të ndikojë shumë në trupin tonë, në tretje dhe metabolizëm,...
Të gjithë jemi të vetëdijshëm që ngrënia e tepërt si e kripës po ashtu dhe e sheqerit . Por asnjëherë nuk keni menduar apo lexuar me tej se kush janë në të vërtetë këto efekte negative dhe çfarë sjellin...
Shumë prej nesh bëjnë dush dy herë në ditë, ndërsa disa të tjerë preferojnë që të lahen më rrallë. Dushi shërben për mbajtjen e trupit të shëndetshëm, përveçse aromës së këndshme që do të kemi. Ja disa raste të çuditshme që...