9.9 C
Podujeva
Thursday, November 21, 2019
Djathi është ndër të vetmet ushqime që ka tretshmëri. Madje, studime të ndryshme tregojnë se organizmi i njeriut përdor më lehtë proteinat e djathit sesa ato të qumështit. Në djathë janë të përqendruar përbërësit më të mëdhenj të qumështit: vitaminat...
Mandarinat janë ndër frutat më të pëlqyera të dimrit; gjithmonë ide e mirë për të thyer urinë gjatë vakteve të ndërmjetme! Mirëpo, nuk duhet t’i hani pa masë. Përfshirja e tyre në dietën e përditshme është e domosdoshme por...
Njerëzit të cilët në rrjetet sociale si Facebook, Twitter dhe Instagrami, publikojnë një numër të madh të selfieve tregojnë tipare psikopatike, thuhet në një studim të ri nga psikologët në Universitetin e Ohios. Studimi konstatoi se ka më shumë të...
Sekreti i vetëm i lumturisë nuk është të kesh atë që dëshiron, por të dëshirosh atë që keni. Sekreti i lumturisë është më i thjeshtë për t’u gjetur nga se mendohet. Për të qenë të lumtur, mjafton të kemi dëshirën....
Domatja konsumohet në mënyra të ndryshme, e freskët, ose si një përbërës në shumë gjellë, sallata, salca dhe pije. Njerëzit që konsumojnë të paktën 2 herë në jave domate janë më pak të ekspozuar ndaj sëmundjeve kanceroze, permendim ketu:...
Deri në vitin 2005 Bruksizmi (kërcitja e dhëmbëve në gjumë) bënte pjesë në familjen e shqetësimeve të tjera si sonambulizmi, makthet e natës, enuresis nocturna (kryerja e urinimit në shtrat) etj. Kohë më vonë ajo u quajt “çrregullim i lëvizjes...
Kardiokirurgu 101-vjeçar nga Kalifornia, i cili në pension shkoi vetëm 5 vjet më parë, ndoshta është shembulli i vërtetë i thënies së njohur ” je çfarë ha”. Dr. Ellsworth Wareham argumenton se për jetëgjatësinë e tij është meritore dieta e...
Operacionet plastike tashmë janë një zgjedhje që shumë njerëz e bëjnë, kush për të rregulluar ndonjë difekt të fytyrës e kush për të rregulluar pjesë të tjera të trupit. Por ka nga ata të cilët vërtetë e kanë ekzagjeruar pasi...
Me shume se 1 milion amerikan pësojnë sulme ne zemër çdo vit. Yndyrat, kalciumi, proteinat dhe qelizat inflamatore ndërtohen brenda arterieve për të formuar trombe të madhësive të ndryshme. Depozitat e trombeve janë të forta në pjesën e jashtme dhe...
Gripi, apo influenza, është një sëmundje infektoze që shkaktohet nga virusi influenza. Simptomat mund të jenë të të ndryshme, po nga më të zakonshmet janë temperatura e lartë, kollitja, kokëdhembja, dhimbja e muskujve dhe ndjesia e lodhjes. Gripi mund të...