14.9 C
Podujeva
Wednesday, November 13, 2019
Ekspozimi ndaj ndotjes toksike të ajrit në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon inteligjencën, sipas hulumtimeve të reja. Studimi me bazë në Kinë, i titulluar “Ndikimi i ekspozimit ndaj ndotjes së ajrit në përformancën njohëse”, ka gjetur se nivelet e larta të...
I famshmi dr. Oz shpjegoi pasojat e disa shprehive të zakonshme, për të cilat shumica janë të prirë, si shkulja e qimeve nga hunda dhe të shkuarit në shtrat me dhëmbë të papastruar. A është me të vërtetë ide e...
Veza përmban një sasi të madhe të substancave ushqyese themelore për shëndetin tonë- e bardha dhe e verdha e vezës përmbajnë sasi të madhe proteinash. Ju sjellim disa të mira për organizimin tuaj nga konsumimi i vezëve të ziera: Përmirëson përqendrimin, Nëse...
Shumica e atyre që njohin, por mbase edhe ën vetë mund të bëjmë pjesë në personat që e mbajnë celularin gjatë gjithë kohës pranë kokës. Janë disa vende ku nuk duhet ta lëmë kurrë telefonin pasi rrezatimi i lartë është...
Nëse majat e gishtave bëhen të bardhë apo të kaltër, atëherë keni me qarkullimin e gjakut. Qitni në një gotë ujë shumë të ftohtë dhe në të për 30 sekonda zhytni majat e gishtave. Pas 30 sekondave do të keni...
Ndodh shpesh: burri që e lë familjen e tij për një grua tjetër, përfundon duke u penduar. Një reflektim që gjithashtu mund të shkaktojë mendime të papajtueshme, por aktual. Numri i ndarjeve dhe shkurorëzimeve është vazhdimisht në rritje. Shkaqet janë gjithnjë...
Të gjithë jemi të vetëdijshëm që ngrënia e tepërt si e kripës po ashtu dhe e sheqerit . Por asnjëherë nuk keni menduar apo lexuar me tej se kush janë në të vërtetë këto efekte negative dhe çfarë sjellin...
Nuk është i ftohti ai që sëmur fëmijët, por një sërë gjërash, të cilat do zbulojmë në këtë artikull. Me ardhjen e dimrit, vijnë edhe një sërë sëmundjesh të stinës dhe mbi të gjitha, gripi. Bashkë me ne, sëmuren edhe fëmijët...
Arra ka edhe veti shëruese të sëmundjeve. Shumë studime kanë studiuar dobitë shëndetësore të arrave, ku si rezultate kanë pasur përmirësimin e pjellorisë së meshkujve, ndihmë në reduktimin e rrezikut të kancerit të gjirit, zorrës së trashë dhe të prostatës. Po...
Kur një grua shtatzënë ndjen një goditje nga foshnja e saj e palindur, i riu mund të jetë duke markuar zonën e veprimit në trupin e saj dhe të eksplorojë mjedisin, sugjeron hulumtimi. Një studim i Universitetit të Londrës analizoi...