14.9 C
Podujeva
Wednesday, November 13, 2019
Një studim i publikuar së fundmi tregon se konsumuesit e rregullt të alkoolit janë më pak të prirë të vdesin para kohe sesa njerëzit që asnjëherë nuk konsumojnë alkool. Time’ raporton se abstenimi i alkoolit shpin në jetë më të...
Mediet sociale, email-i, videotelefonatat apo chat-i po përdoren gjithnjë e më shumë nga të moshuarit, gjë që i bën mirë shëndetit të tyre fizik e mendor.Bota dixhitale ofron për njerëzit e moshës së tretë mundësi të reja. Mirëpo disa...
Mbase tingëllon e pabesueshme, mirëpo obesiteti ka lidhje me kujtesën, më saktë me kujtesën episodike. Një hulumtim i ri, i publikuar në Journal of Experimental Psychology, ka treguar që njerëzit obesë kanë kujtesë më të dobët se thatanikët. Testimet në 50...
Flini dhe zgjoheni vonë? Shkenca sapo zbuloi diçka të mrekullueshme për ju. Ka një cilësi të rrallë tek ‘njerëzit e natës’. Nëse ju zë gjumi vonë, do të thotë se jeni inteligjentë. Ky është përfundimi i një studimi mbi aftësinë...
Në periudhën kur janë përhapur viruset, është me rëndësi të forcojmë më shumë imunitetin. Ushqimi i njëllojshëm më së shumti dobëson aftësinë e organizmit që të luftojë me sëmundjet, prandaj është me rëndësi që rregullisht të hamë pemë dhe perime,...
A është me rëndësi se a e pimë ujin të ngrohtë apo të ftohtë? Mjekësia tradicionale si p.sh. ajo Ayurvede thekson rëndësinë e temperaturës së ujit të cilin e pimë. Nuk rekomandohen temperatura ekstreme të ujit – as të akullt,...