Ja në çfarë kushtesh luftonin ushtarët e UÇK-së të Zonës së Llapit |PAMJE

0

Ushtria Çlirimtare e Kosovës ishte forca politike dhe ushtarake e popullit shqiptar të Kosovës e cila ishte aktive mes viteve 1994 dhe 1999.

UÇK i kishte dy faza të veprimtarisë, atë të parën e cila parashihte kristalizimin e idesë së luftës së armatosur, që u karakterizua nga përpjekjet për organizim politik dhe për ngritjen e ndërgjegjes kombëtare në nivelin e përgjegjësisë historike.

Dhe faza e dytë, e cila ishte faza e organizimit konkret të njësiteve të vogla guerile dhe fillimi i aksioneve të armatosura kundër policisë e ushtrisë serbe.

Sidoqoftë, lufta dhe rezistenca e UÇK-së kishte qenë e suksesshme dhe falë qëllimit të saj ne sot jemi të pavarur.

Më poshtë, podujevapress.com i sjellë për ju disa foto të ndryshme rreth Luftës së Kosovës kundër forcave serbe sidomos në komunën e Podujevës.

Çlirimin e Kosovës e kishte mundësuar UÇK-ja me ndihmën e NATO-së, dhe mbështetjeve tokësore nga Ushtria Shqiptare

Se në çfarë kushtesh zhvillonin luftë ushtarët e UÇK-së në Llap shikoni disa nga fotot në vijim ku disa janë dëshmorë të rënë në vijën e parë të frontit: