Ja si i kërkon ushtaraku Irlandez i KFOR-it një oficeri të ushtrisë serbe të largohen nga Podujeva |PAMJE

0

Ushtaraku irlandez, Stu Dunsmore nga Liverpool (në qendër) i thotë një oficeri të ushtrisë serbe më dt. 18 qershor 1999, të pastrojë rrugën për Ushtrinë Britanike në qendër të Podujevës, Kosovë. Trupat britanike po hyninë në qytet si pjesë e një force paqeruajtëse të NATO-s. (Foto nga Tim Ockenden – PA Images), transmeton PodujevaPRESS.com

Fotoreporteri Tim Ockenden e kishte përcjell këtë moment kur ushtarakët e njësive elite të ushtrisë Britanike u kishin jap ultimatum forcave serbe që menjëherë të largohen nga Podujeva, konkretisht afër restaurantit “Beni Dona”, ku ata ishin të pozicionuar.

Ky moment ishte përcjellur nga një numër i madh i qytetarëve të cilët kishin dalur për ti pritur dhe përshëndetur trupat e KFOR-it që po hynin në Kosovë.

Sergeant Stu Dunsmore from Liverpool (centre) holds a line in front of the Serb Army and the Albanian population in the centre of Podujevo, Kosovo. The British troops were entering the town as part of a NATO peace-keeping force. (Photo by Tim Ockenden – PA Images/PA Images via Getty Images)
Irish Guardsman Sergeant Stu Dunsmore from Liverpool (centre) tells a Serbian Army officer to clear the road for the British Army in the centre of Podujevo, Kosovo. The British troops were entering the town as part of a NATO peace-keeping force. (Photo by Tim Ockenden – PA Images/PA Images via Getty Images)