Ja si i kërkon ushtaraku Irlandez i KFOR-it oficerit të ushtrisë serbe të largohen nga Podujeva |PAMJE

0

Ushtaraku irlandez, Stu Dunsmore nga Liverpool (në qendër) i thotë një oficeri të ushtrisë serbe më dt. 19 qershor 1999, të pastrojë rrugën për Ushtrinë Britanike në qendër të Podujevës, në Kosovë. Trupat britanike po hyninë në qytet si pjesë e një force paqeruajtëse të NATO-s, transmeton PodujevaPRESS.com

Fotoreporteri Tim Ockenden e kishte përcjell këtë moment kur ushtarakët e njësive elite të ushtrisë Britanike u kishin jap ultimatum forcave serbe që menjëherë të largohen nga Podujeva, konkretisht afër restaurantit “Beni Dona”, ku ata ishin të pozicionuar.

Ky moment ishte përcjellur nga një numër i madh i qytetarëve të cilët kishin dalur për ti pritur dhe përshëndetur trupat e KFOR-it që po hynin në Kosovë.

Irish Guardsman Sergeant Stu Dunsmore from Liverpool (centre) tells a Serbian Army officer to clear the road for the British Army in the centre of Podujevo, Kosovo. The British troops were entering the town as part of a NATO peace-keeping force. (Photo by Tim Ockenden – PA Images/PA Images via Getty Images)

( FOTO: Ushtaraku irlandez, Stu Dunsmore nga Liverpool (në qendër) i thotë një oficeri të ushtrisë serbe më dt. 19 qershor 1999, të pastrojë rrugën për Ushtrinë Britanike në qendër të Podujevës.)

© PodujevaPRESS.com Të gjitha të drejtat janë të rezervuara