Kanadaja kërkon 48,000 shoferë, pagë deri në 64,000 euro

0

Shoqata e shoferëve të kamionëve në Kanada raportoi se sektori i transportit i mungon 48,000 shoferë në të gjithë vendin dhe vendet duhet të plotësohen deri në vitin 2024.

Pagesa e shoferit rritet dita ditës. Shoferët e kamionëve që fillojnë ta bëjnë këtë punë çdo vit fitojnë rreth 80,000 dollarë kanadezë (rreth 51,457 euro). Në disa pjesë të vendit, kjo shumë arrin në 100,000 dollarë kanadezë (rreth 64,361 euro) në vit.

Autoritetet e New Brunswick kanë nisur një program për të lejuar emigrantët të punojnë si shofer kamioni.

Kështu, në periudhën nga viti 2015 deri në vitin 2017, 390 shoferë kamionësh dolën për të punuar nga vendet e huaja. Projekti pilot përfshin shoferët nga Britania e Madhe, Bullgaria, Polonia, Ukraina dhe Republika e Afrikës së Jugut, Maqedonia, Shqiperia.

Por kjo e bëri edhe më të vështirë, sepse shoferët, pasi kishin marrë një leje qëndrimi, shkonin për të punuar në Ontario ose në perëndim.