Këto ishin arsyet e aksidenteve gjate viteve të 70’ta në Podujevë! |PAMJE

0

Sikurse para 40 viteve pothuajse edhe tani një ndër shkaktarët kryesor të aksidenteve në komunikacion mbetet faktori njeri dhe dhe mosrespektimi i rregullave të komunikacionit, respektivisht tejkalimi i shpejtësisë së lejuar, transmeton portali PodujevaPRESS.com

 

Sipas policëve të asaj kohe, të viteve 1979, në një emision Arkivë të transmetuar nga Radio Televizioni Publik i Kosovës, si pasojë e tejkalimit të shpejtëisë dhe mosrespektimit të normave rrugore siç quheshin asaj kohe, pothuajse çdo i dyti aksident ndodhte për këtë shkak, sipas policëve të asaj kohe.

Po ashtu vozitësit e asaj kohe të cilët pas aksidenteve dërgoheshin për tretman të frakturave të gjymtyrëve në banjën e Pejës, shpreheshin se edhe “qerret e kiejve dhe kuajve nëpër gjade” po pengojnë komunikacionin./PodujevaPRESS/

Bëje LIKE faqen PodujevaPRESS për tu njohur me lajmet e fundit nga Podujeva: KLIKO KËTU

Dokumentari i plotë: